Close
Brașov, România, strada Iuliu Maniu nr. 43, etaj 4, camera 411.
 Lucrăm doar pe bază de programare
0733054804
contact@tara-medical.ro

Scopul principal al cunoasterii ayurvedice

Din zorii civilizatiei, sistemul traditional AYURVEDA a acordat prioritate sanatatii. Pentru practicienii ayurvedici din timpurile stravechi regulile de sanatate au devenit o parte integranta a vietii lor spirituale.

Tocmai de aceea, in lucrarile traditionale ayurvedice exista felurite descrieri ale metodelor practice prin care ne putem asigura un mod de viata sanatos. In aceste scrieri se precizeaza in detaliu cum sa traiesti sanatos si cum sa procedezi pentru ca sa iti mentii sanatatea.  

Scopul principal al cunoasterii traditionale indiene asupra vietii – AYURVEDA – este pastrarea sanatatii celor sanatosi si eliminarea bolilor celor bolnavi.

O perspectiva asupra situatiei prezente

In prezent natura umana tinde sa devina din ce in ce acaparata de mirajul simturilor. Fiecare om isi doreste fericirea, dar baza reala a fericirii este sanatatea, insa extrem de putini sunt cu adevarat interesati de aceasta. Oamenii acorda trupului lor un interes mai mare doar atunci cand se imbolnavesc si dupa aceea merg la doctor.

Adeseori pacientii ii cer medicului sa le ofere remedii care le poata suspenda rapid simptomele bolii. Multi oameni isi doresc ca aceasta sa se petreaca instantaneu, iar intervantia corectoare sa aiba loc cat mai repede, fara a mai fi interesati de vindecarea reala si de regenerarea profunda a fiintei lor.

Datorita acestui constant dezinteres pentru sanatatea reala, marea majoritate a oamenilor nu au o imunitate suficienta pentru a lupta cu bolile, iar vitalitatea lor scade pe zi ce trece.

Cel mai adesea oamenii se imbolnavesc din cauze obisnuite si care, cele mai multe dintre ele, sunt evitabile. Cand cineva merge la spital, el gaseste acolo cativa oameni sau chiar o multime de pacienti care sunt internati, si atunci el trebuie sa cheltuiasca multi bani pentru tratament. De asemenea, in fiecare zi apar noi medicamente pe piata. Apar noi si noi reclame la medicamente si astfel omul ajunge sa cheltuiasca din ce in ce mai multi bani pe medicamente.

Totusi, in mod aparent paradoxal, cu toate noile facilitati medicale si in ciuda aparitiei de noi si noi medicamente foarte puternice, pentru om nu este inca posibil sa stopeze bolile sau sa stabilizeze starea de sanatate. Aceasta deoarece oamenii devin din ce in ce mai indiferenti la sanatatea lor.

Educatia si preventia

Bineinteles ca pentru a trata o boala este esential sa facem un tratament adecvat si in acest scop sa folosim remedii eficiente, dar daca ne preocupam si de masurile profilactice naturale si de educatia adecvata pentru sanatate, astfel ca boala respectiva sa poata sa nu mai apara, numarul celor bolnavi va continua sa creasca.            

De fapt, ceea ce este foarte necesar astazi este sa cream conditii astfel ca societatea umana sa aiba din ce in ce mai putin nevoie de medicamente. Acest obiectiv poate fi realizat numai daca oamenii vor acorda mai multa importanta sanatatii lor decat sa „invite” boala in corpul lor si apoi sa depinda de medicamente.

Oamenii au nevoie sa urmareasca sa fie activi, alerti si mai ales interesati pentru a-si mentine starea de sanatate.  

Rolul formator al stiintei ayurvedice

In calitatea ei de stiinta a vietii, AYURVEDA ne invata ca a stii cum sa iti mentii sanatatea este o necesitate vitala pentru fiecare. O asemenea cunoastere, cum este cunoasterea traditionala ayurvedica, este foarte valoroasa. Insa, nu doar cunoasterea este esentiala, ci de fiecare data cand invatam ceva practic despre cum sa ne pastram sanatatea, este esential sa si aplicam aceasta cunoastere.

Realizand importanta sanatatii si aplicand ceea ce invatam din aceasta stiinta milenara – Ayurveda – ne putem mentine sanatatea.

Acest tip de inclinatie de a folosi toate cunostintele disponibile pentru a ne mentine sanatatea vine din interior, deoarece acestea rezulta dintr-o obisnuinta naturala.  

Trebuie sa realizam ca a avea un corp sanatos este una din cele mai mari realizari ale vietii noastre si ca succesul in viata depinde de sanatatea noastra. A ne mentine sanatosi este o mare realizare personala si a ne imbolnavi este cel mai mare neajuns, deoarece bolile distrug sanatatea si bunastarea omului.

Sursa: http://amnromania.ro

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#header { background: red !important; }