Close
Brașov, România, strada Iuliu Maniu nr. 43, etaj 4, camera 411.
 Lucrăm doar pe bază de programare
0733054804
contact@tara-medical.ro

Ce este clorofila?

Clorofila (termen ce provine din limba greaca, în care “cloros” înseamnă verde) este un pigment verde care se găseşte în absolut toate plantele vii, şi care are un rol fundamental şi anume acela de a transforma lumina soarelui în energie necesară creşterii plantelor, prin procesul numit fotosinteză. Datorită faptului că are la bază o structură chimică similară cu a hemoglobinei din sângele uman (inelul porfirinic), clorofila mai e cunoscută popular şi sub denumirea de “sângele verde”.

Unul din primii cercetători care au stabilit funcţiile clorofilei este chimistul german dr. Richard Willaster, a cărui descoperire privind legătura dintre lumina soarelui şi apariţia vieţii pe pământ, a revoluţionat lumea ştiinţifică de atunci.

Cercetările ulterioare au putut identifica structura chimică a clorofilei care diferă de hemoglobina din sângele uman doar printr-un element (fier în cazul hemoglobinei şi magneziu în cazul clorofilei). Această descoperire a dat startul studierii şi aplicării în practica medicală a potenţialului vindecător al clorofilei.

Astfel Emile Burgi, un cercetător elvetian, a evidenţiat efectele benefice ale clorofilei în cazuri de anemie, probleme cardiace, hipertensiune arterială şi îmbunătăţirea stării generale de sănătate.

Cum se obţine clorofila?

Clorofila se obţine prin presarea manuală sau mecanică a plantelor cu frunze verzi, ori prin macerarea acestora în apă plată 8 ore, la temperatura camerei.

Pentru aceasta avem nevoie de un storcător electric sau de unul mecanic, în care vom pune frunzele verzi de plantă şi vom obţine astfel sucul bogat în clorofilă.

Se pot folosi frunze de: pătrunjel, ţelină, ceapă, usturoi, păpădie, spanac, urzică ori mladiţe tinere de grâu, ovăz, orz. Cura cu clorofilă va dura cel putin 10 zile, consumându-se cantităţi crescânde, de la 50 ml până la 250 ml de suc verde obţinut din plantă, prima doza dimineaţa pe stomacul gol, cu 30 minute înainte de masă.

Care sunt indicaţiile curei cu clorofilă?

Pe lânga efectul profund de dezintoxicare al organismului şi de inhibare a creşterii microbiene, există o mulţime de indicaţii frecvente ale curei cu clorofilă:

– hepatită şi alte afecţiuni hepatice

– anemie

– hipocalcemie

– astm şi rinite alergice

– varice

– hemoroizi

– constipaţie

– ulcer gastric şi duodenal

– ulceraţii ale pielii

– hiperglicemie (diabet) sau hipoglicemie

– hipertensiune arterială

– afecţiuni cardiace şi renale (în general)

Cine beneficiază de cura cu clorofilă?

1. Femeile pot suplimenta pierderea de calciu datorată menstruaţiei prin consumul crescut de clorofilă obtinuta din plantele verzi. Conform cărţii publicate de Bernard Jensen “Puterea vindecătoare a clorofilei”, consumul plantelor verzi şi a clorofilei ajută la controlul nivelului calciului în organism. De asemenea clorofila este foarte bogată şi în vitamina K.

2. Bolnavii de ulcer gastric sau duodenal pot beneficia de efectul cicatrizant al clorofilei bând de exemplu, zilnic, dimineaţa pe stomacul gol, un pahar cu suc ce conţine clorofilă.

3. În cazul inflamaţiilor la nivelul gâtului şi amigdalelor se poate face gargară cu suc de clorofilă, care nu va fi însotită şi de înghiţirea acestui suc.

4. În cazul rinitelor alergice şi a acneei, se vor face cure de clorofilă, de cel putin 10 zile cu pauză, la indicaţia medicului fitoterapeut.

5. In caz de diabet zaharat, hipertensiune arterială, curele de 10 zile de clorofilă ajută la vindecarea bolii.

Clorofila nu se administrează în cazul persoanelor suferind de diaree, colon iritabil ori alte afecţiuni ale colonului (colită, colită de fermentaţie). De asemenea persoanelor cu probleme de coagulare a sângelui (tromboze etc.) le este recomandat consumul doar la indicaţia medicului fitoterapeut.

Concluzie

Clorofila este un produs natural cu efecte vindecătoare multiple asupra organismului şi care nu trebuie să lipsească din dieta niciunui pacient ori persoană sănătoasă.

dr. Violeta Pârvu

medic specialist medicină de familie, competenţă apifitoterapie

Sursa: http://amnromania.ro

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#header { background: red !important; }