Denumirea vine de la profesorul Kollath, dietetician şi doctor în medicină. Reţeta elaborată de el face ca grâul să fie digerabil fără a fi necesară fierberea sa. Este foarte simplă de preparat, iar adăugarea de fructe proaspete îi îmbogăţeşte valoarea alimentară.
Ca ingrediente avem nevoie de:
– 2-3 linguri făină completă de grâu, proaspăt măcinată
– 3-5 linguri de apă cât să acopere făina
– 1-2 linguri zeamă de lămâie
– 15-20 g fructe uscate, eventual mărunţite
– 100 g de mere, rase doar în momentul folosirii
– orice alte fructe de sezon, bine coapte
Făina de grâu măcinată se va pune la înmuiat peste noapte la temperatura camerei într-un vas mai mare, preferabil din sticlă sau ceramică. Într-un alt vas se pun la înmuiat pentru câteva ore fructele uscate şi mărunţite.
Până dimineaţă făina va deveni o pastă semifermă, uşor fermentată, peste care, atunci când vom dori să luăm micul dejun vom turna fructele şi apa în care acestea au fost muiate. Adaugăm sucul proaspăt de lămâie şi merele proaspăt rase, împreună cu alte fructe de sezon bine coapte şi zdrobite, sau chiar morcovi daţi pe răzătoarea mică. Mai putem adăuga câteva nuci, migdale, seminţe crude de susan, floarea soarelui, miere, câteva granule de polen şi scorţişoară. Amestecul rezultat trebuie să fie sub formă de pastă, nu foarte lichidă.
Consumul zilnic a dejunului Kollath asigură următoarele efecte:
– Dispariţia semnelor de oboseală şi de epuizare, care sunt indiciul unei acumulări de toxine.
– Ceşterea eficienţei fizice şi intelectuale.
– Instalarea unei senzaţii de bunăstare generalizată, ca rezultat al unui echilibru biologic mult mai bun.
– Măreşte puterea de concentrare, deoarece aparatul digestiv nu mai este îngreunat de un dejun greu.
– Dă o mai bună rezistenţă la stres sau stări tensionante
– Este eliminată constipaţia
– Se îmbunatăţeşte compoziţia sanguină
– Tenul devine roz, fără erupţii.
– Unghiile devin strălucitoare şi încetează să se mai rupă. La fel şi firele de păr.
– Reglează greutatea în mod armonios.
Nu există nicio limită cu privire la fructele din compoziţie şi depinde doar de noi să ne transformăm micul dejun într-o masă delicioasă, diferită în fiecare dimineaţă. E mult mai uşor de preparat şi ne va lua mai puţin timp decât o omletă de exemplu. În plus, ne vom simţi plini de energie şi fericiţi cel puţin patru ore de la consumarea lui. În câteva zile va dispare senzaţia de foame falsă specifică dimineţilor şi starea de greutate în stomac.
Sursa: http://amnromania.ro
Add Comment