Close
Brașov, România, strada Iuliu Maniu nr. 43, etaj 4, camera 411.
 Lucrăm doar pe bază de programare
0733054804
contact@tara-medical.ro

Utilizare tradițională

Ghimbirul, un condiment natural de provenienţă asiatică, fiind folosit de chinezi de peste 2500 de ani în bucătarie precum şi în medicină, a ajuns în România de curând. Ne bucurăm de mirosul şi de aroma deosebită a ghimbirului în mâncare, dar ştiaţi că rădăcina de ghimbir poate fi un remediu în nenumarate afecţiuni? De când “l-am descoperit”, în casa noastră este mereu prezent în “trusa de prim ajutor”. Celor ce nu-l cunosc încă, le voi împărtăşi din minunatele beneficii pe care acesta le poate aduce vietii noastre.

Caracteristici unice

Ghimbirul este un condiment obţinut din rădăcina cu tuberculi a plantei Zingiber officinale, care creşte în pădurile tropicale ale Asiei de sud. Mirodenia are o notă uşor muşcătoare şi fierbinte, aroma ghimbirului fiind bogată, dulce, caldă şi lemnoasă.

Numele de ghimbir provine din sanscrită şi  înseamnă „formă de corn”, datorită asemănarii cu un corn de cerb.

Datorită moleculelor aromatice pe care le conţine, ghimbirul şi-a câştigat de secole reputaţia de plantă afrodisiacă pentru virtuţile sale tonifiante, siropul de ghimbir fiind un puternic dinamizant al functiei sexuale.

Istoric al utilizării

În secolul al XV-lea, turta dulce presărată cu ghimbir a devenit un cadou care simboliza iubire şi respect. În secolul al XIX-lea, ghimbirul se punea, de obicei în bere, pentru a da un gust mai aromat.

În secolul al XIX-lea, în cârciumile englezeşti se obişnuia să se ţină sub tejghea un borcănel cu ghimbir, pentru aromatizarea băuturilor, din această practică rezultând berea de ghimbir.

Berea de ghimbir devine apoi foarte populară şi în America, dar popularitatea ei scade în timpul prohibiţiei, când începe să fie tot mai diluată, în timp, berea de ghimbir a rămas o băutură nealcoolică,  în zilele noastre a căzut în anonimat.

Cucerind bucătaria europeană, ca şi condiment picant, apropiat de piper, a pătruns şi în cosmetică, iar  mai nou este utilizat în scopuri terapeutice. Ghimbirul poate fi un aliat bun, alături de o alimentaţie sănătoasă şi activitate fizică, în lupta contra kilogramelor nedorite.

Ghimirul e util pentru arderea grăsimilor

Există numeroase modalităţi prin care ghimbirul vă poate ajuta să ardeţi grăsimile; el ajută la micşorarea nivelului de colesterol şi stimulează transformarea colesterolului în acizi biliari. De asemenea, ghimbirul creşte metabolismul datorită unor substanţe care stimulează enzimele gastrice. Cu cât aveţi un metabolism mai bun si mai activ, cu atât veţi arde mai multe grăsimi.

Există multe metode prin care puteţi include ghimbirul în alimentatia dumneavoastră: puteţi aroma mâncărurile preferate cu puţin ghimbir, puteţi servi un ceai călduţ de ghimbir seara sau puteţi lua suplimente pe bază de ghimbir.

Un excelent echilibrant

Greaţa provocată de sarcină sau de călătoria cu diferite mijloace de transport, poate fi ameliorată de rădăcina de ghimbir. Este recunoscut pentru abilitatea sa de a calma un stomac iritat şi de a stimula fluxul bilei. Ghimbirul reduce aciditatea din stomac, aceasta determinând diminuarea ratei secreţiilor gastrice şi intensificarea activităţii enzimelor digestive. Astfel, crampele stomacale vor fi ameliorate iar circulaţia va fi îmbunătăţită. Cei care suferă din pricina artritei, ar trebui să stie că masajul cu ulei de ghimbir usurează durerea datorită proprietăţilor antiinflamatorii.

Ghimbirul, mai ales sub formă de preparat lichid, a fost dintotdeauna folosit pentru a ameliora arsurile la stomac precum şi simptomele răcelilor şi alergiilor. De asemenea, este un bun analgezic contra durerilor menstruale.

Studii moderne

Numeroase studii efectuate de medici si cercetători americani au demonstrat că ghimbirul poate fi o alternativă eficientă în tratamentul contra cancerului ovarian şi  poate preveni formarea cancerului de colon. Specialiştii precizează că mii de ani ghimbirul a fost administrat, în special, bolnavilor cu artrită reumatoidă, acţiunea sa antiinflamatoare recomandându-l cu succes acestei categorii de bolnavi. Fitoterapeuţii au constatat că, spre deosebire de medicamentele alopate, ghimbirul scuteşte această categorie de bolnavi de efectele secundare ale medicamentelor folosite pe termen lung – mai ales de ulcerele de stomac.

Cercetările continuă în acest sens, pentru a se demonstra cum poate să neutralizeze planta acizii inflamatori din articulaţii. Deci, se adevereşte pe deplin proverbul indian care spune „Orice calitate bună este conţinută în ghimbir”.

Sursa: www.ayus.ro

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#header { background: red !important; }