Nucul (Juglans regia), este originar din Asia Centrala si unele zone ale Peninsulei Balcanice, in prezent fiind cultivat mult in tinuturile cu clima blanda din sud- estul Europei, nordul Greciei, Italia, Franta dar si Romania...
View moreFloriterapia
DEFINIRE Floriterapia utilizează elixire florale foarte diluate pentru a acţiona asupra stărilor emoţionale ale individului. Scopul său constă în ameliorarea vieţii psihoafective şi relaţionale, favorizarea stării de bine, prevenirea îmbolnăvirii...
View moreCristaloterapia
Cristaloterapia face parte din rândul terapiilor alternative şi se bazează pe proprietăţile energetice ale pietrelor. Fiecare rocă are o energie specifică care ne armonizează propriile energii, ne îmbunătăţeste starea de spirit şi ne ameliorează...
View moreDejunul Kollath
Denumirea vine de la profesorul Kollath, dietetician şi doctor în medicină. Reţeta elaborată de el face ca grâul să fie digerabil fără a fi necesară fierberea sa. Este foarte simplă de preparat, iar adăugarea de fructe proaspete îi îmbogăţeşte...
View moreO scurtă sinteză asupra beneficiilor terapiei prin râs
Beneficiile înregistrate de practica terapiei prin râs se pot fi sintetizate în trei mari domenii şi anume: beneficii asupra trupului, beneficii asupra emoţiilor şi beneficii asupra relaţiilor interumane. În ceea ce priveşte beneficiile trupeşti...
View moreTrupul și conștiința
„Trupul şi conștiința sunt în egală măsură reşedinţa bunăstării sau a bolilor. Ceea ce determină sănătatea şi armonia fiinţei umane este interacţiunea lor armonioasă”. (fragment din înţelepciunea ayurvedică) Psihosomatica...
View morePuterea vindecătoare a stărilor benefice
Înţelepciunea milenară ne spune că întotdeauna o inimă fericită are o mare putere vindecătoare. În prezent, nu au fost încă studiate îndeajuns modificările benefice fiziologice ale corpului şi energizările binefăcătoare ale...
View morePătrunjelul şi efectele sale terapeutice
Pe numele său latin Petrosellinum crispus, pătrunjelul este unul din cele mai cunoscute condimente, care pe lângă calităţile sale nutritive importante prezintă şi calităţi terapeutice deosebite. Originar din zona Est Mediteraneană...
View moreRolul factorilor psihici în apariţia bolilor
În practica medicinii psiho-somatice, diagnosticarea bolilor emoţionale este făcută în principal pe baza simptomelor, însă fără excluderea unor cauze organice. Anumite simptome somatice evidenţiază, dar nu indică întotdeauna în mod exclusiv...
View moreMierea – de la ”nectarul zeilor” la toxicitatea mierii? – mit și realitate (2)
HMF în alte alimente Dar, HMF nu este prezent doar în miere! Este aproape omniprezent în diferite concentrații, în produsele noastre alimentare zilnice prelucrate termic, care conțin glucide, de la cerealele de la micul dejun, pâine, produsele...
View moreMierea – de la ”nectarul zeilor” la toxicitatea mierii? – mit și realitate (1)
Mierea de albine a fost prima substanţă dulce folosită de om. Din vremuri străvechi, omul a descoperit mierea și produsele stupului nu numai ca aliment, ci și ca remediu. Cu toate calitățile excepționale pe care le are mierea, există la nivel de...
View more